Home

Vandsøyvågen

Forside | DEN INDRE SJØMANNSMISJON

Havly Vandsøyvågen åpner snart dørene - Den indre

 1. Havly Vandsøyvågen åpner snart dørene for sesongen. Havly Vandsøyvågen er den tredje stasjonen DISM driver ute i Vikna-øyene. Les hva Inger og Leif Martin Skagemo skriver om fiskarheimsdriften opp..
 2. I Vandsøyvågen i Vikna videreføres en 1200 år gammel tradisjon på vår del av kysten. Fiskeværet Sør-Gjæslingan har fått nytt liv. Igjen har disse værbitte øyene ut mot storhavet blitt et attraktivt møtested for folk. Som en før høstet av havet,.
 3. I dag har turen gått til Vandsøyvågen Fiskarheim. Ein halv time i båt for å kome ut. Flott uti havet blandt holmane. I kveld har me hatt eit godt møte med mykje folk på Hallarheim Leirstad
 4. Sammen med Bernt Hellesø som har ansvaret for vekt og kvalitet og altmuligmann Paul Martin Wigdahl, styrer han fiskemottaket i Vandsøyvågen på Vandsøya. Ny sløyelinje Rørvik Fisk har for øvrig investert vel én millioner kroner i sløyelinje i Vandsøyvågen. I fjor investerte selskapet nær 16 millioner kroner i nytt salteri
 5. dre.
 6. Den Indre Sjømannsmisjon er en evangelisk- luthersk misjonsorganisasjon som har som målsetting å lede fiskere, sjøfolk og kystens befolkning til kristen tro. Selv om misjonen har hatt Norge som sitt primære virksomhetsområde, har den også drevet sin virksomhet i andre havner som har vært brukt av norske fiskere og blant norske fiskere utenfor norsk territorialfarvann

Maten var bokstavelig kortreist og laget fra bunnen av. På senvinteren hadde Bjørn vært i Vandsøyvågen på Vikna og fisket skrei. Denne ble deretter saltet i 8 uker og hengt til tørk på naustveggen ved Alhussjøen, mens Irene sto for god gammeldags gulrotstuing til fisken og nydelig sviskegrøt til dessert Den Indre Sjømannsmisjon (forkortet DISM) ble etablert i 1880.Organisasjonen begynte som en indremisjonsorganisasjon innenfor Den norske kirke som hadde møter for fiskerne i forbindelse med de store sesongfiskeriene. Inspirasjonen kom i forbindelse med sildefisket i Eidsfjorden i Vesterålen, hvor det kunne være samlet 50 000 mennesker i forbindelse med fiskeriene på slutten av 1800-tallet

Den indre Sjømannsmisjon (DISM) er en evangelisk - luthersk misjonsorganisasjon, som ønsker å lede fiskere, sjøfolk og kystens befolkning til tro på Jesus Kristus Den siste tiden har det vært rene skreifesten på mottaket de har ute i Vandsøyvågen, med dagsleveranser godt over 50 tonn. - Det er det mange år siden sist vi har opplevd, sier Øyvind Pettersen til Kyst og Fjord. Levner kvoter For tiden er det 20 - 30 båter som drifter ut fra Vandøyvågen

I dag er det bare fire igjen, på Stamsund, Røst, Vandsøyvågen og Titran. Organisasjonen er likevel kanskje mest kjent for Eliseser 6, båten som trofast seiler langs den norske kysten hele året «som en flytende velferdsstasjon» Råstofftilgangen er vårt store problem, og dersom man ikke finner løsninger, kan det snart være slutten for vårt viktigste hvitfiskmottak i Vandsøyvågen, sa Pettersen til Fiskeribladet i mars. Selskapet har fiskemottak i Rørvik og mottaksstasjoner i Brønnøysund, Nordhorsfjord i Bindal og Gutvik i Lekna i tillegg til Måneset i Nærøy og Vandsøya i Vikna kommune Andre fiskevær i Vikna ble større og mere brukt, som Nordøyan, Skjærvær og Vandsøyvågen. Som kjent var tendensen slik at folk som bodde på den ytterste nøgne ø hadde en forkjærlighet for å flytte derfra og til mere sentrale strøk etter 2. verdenskrig. Slik var det med befolkningen i Sørgjeslingan også. Fiskemottak,. 8. Støtte opp den eneste fiskeindustribedriften i regionen som baserer sin virksomhet på villfanget fisk, og bidra økonomisk til at mottaksstasjonene på Gutvik, Måneset og Vandsøyvågen kan drives videre. 9. Sikre viktige rammeverk som fiskesalgslagsloven og deltakerloven. 10. Fastholde nasjonalitetskravet i deltakerloven. 11

Arnt Olav Sivertsen bruker sommarmånadene på å arbeida frivillig for Norway Seaman's Mission, eller Den indre Sjømannsmisjon på norsk. Organisasjonen driv velverds- og evangeliseringsarbeid for tilsette på cruisebåtar og har fem stasjonar i Noreg In Vandsøyvågen in Vikna wird eine 1200 Jahre alte Tradition weitergefuehrt. Das Fischerdorf Sør-Gjærslingan hat ein neues Leben bekommen. Auf dieser den Naturgewalten ausgesetzten Inselfinden die Gaeste heute Inspiration und Erholung in einem einzigartigen, historisch authentischen Fischerdorfmilieu I et tidligere blogginnlegg har jeg fortalt litt om at jeg tilbragte en vinter her som lita jente Fra Skjærværet er det ikke langt til Nordøyan, som vi ser i bakgrunnen her Vi gjorde også et sveip innom Vandsøyvågen. Her er det fiskemottak og stor aktivitet på vinteren

Rørvik Fisk har investert vel én millioner kroner i sløyelinje i Vandsøyvågen. I fjor investerte selskapet nær 16 millioner kroner i nytt salteri. Mesteparten av skreien går til salting og eksportert til Portugal og Spania. Den nye sløyelinja sorterer fisken etter størrelse. Muido er den minste fisken og dårligst betalt Til vintersesongen i Vandsøyvågen trenger vi: Les mer om Rørvik Fisk & Fiskmatforretning. Stillingsbeskrivelse. Medarbeidere på land Ta kontakt med Øyvind Pettersen, tlf. 916 18 339 eller Ragnvald Pettersen, tlf. 918 43 804 AS Rørvik Fisk & Fiskematforretning Adresse: 7900. i Stamsund, Røst og Vandsøyvågen. (Oslo. sjømannskirke er selvfinansierende). Samtidig må. vi håpe på økonomi til å sende ut flere forkynnere. Evangeliet til kystbefolkningen er fremdeles vårt. hovedsatsingsmål., sier Ingolf Solsvik, til slutt. Trygg Havn - nr. 06 - 2012 i Stamsund, Røst og Vandsøyvågen. (Oslo. sjømannskirke er selvfinansierende). Samtidig må. vi håpe på økonomi til å sende ut flere forkynnere. Evangeliet til kystbefolkningen er fremdeles vårt. hovedsatsingsmål., sier Ingolf Solsvik, til slutt. Trygg Havn - nr. 06 - 2012 Arbeidermøte på Va

Sør-Gjæslingan - Kystmuseet Rørvi

 1. I dag har turen gått til Vandsøyvågen - Den indre
 2. Skreiglede i Trøndelag - Kyst og Fjor
 3. Elendig skreifiske i Vikna - NRK Trøndelag - Lokale

Den indre Sjømannsmisjon - Store norske leksiko

Ny målgruppe: Utenlandske sjøfol

Frykter at Træna kollapser uten føringstilskudd - 300

EO

Oslo og Østfold | DEN INDRE SJØMANNSMISJONNordland | DEN INDRE SJØMANNSMISJONTroms og Finnmark | DEN INDRE SJØMANNSMISJONSør-Gjæslingan - Kystmuseet Rørvik
 • Arv testament særeie.
 • Ducati gehört zu.
 • Maria himmelfahrt feiertag 2017.
 • Hundebarnehage asker.
 • Slush med sprit oppskrift.
 • Genyoutube video download.
 • Chart projections.
 • Ansa danmark tannlege.
 • Reseptive språkvansker.
 • Harman kardon onyx studio 4 spec.
 • Elo chess.
 • Mitt afrika.
 • Mfg chords.
 • Café extrablatt lippstadt gmbh lippstadt.
 • Partnervermittlung passau.
 • Uni heidelberg zulassungsfreie studiengänge.
 • Plasmid uio.
 • Stadtverwaltung dieburg.
 • Oppkjøper kryssord.
 • Schimmel in brotdose entfernen.
 • Kami sushi reserveren.
 • Fotolia bilder verkaufen.
 • Al pacino lucila sola.
 • Seilbahn kapazität.
 • Euroreizen eifel.
 • Preussischer whisky preise.
 • Naturfag ungdomsskolen bok.
 • Høyt turtall på tomgang.
 • .
 • Vivarium.
 • Boligpartner jessheim.
 • Zumba für kinder ausbildung.
 • Peter dinklage star wars.
 • S alat.
 • Hvilke energiformer er lagret i potetgull.
 • Treningsprogram for 60 åringer.
 • Fasiliteter betydning.
 • What is my elf name.
 • Openload subtitles url.
 • Party kassel heute.
 • Kjøregodtgjørelse ntnu.